Goede voornemens?
Doe er iets mee!

Word Maatje
voor iemand die het
nodig heeft!

Team als vrijwilliger aan de slag bij Present

Al tien jaar lang slaat Present een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid aan vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor een dagdeel of voor langere tijd.

De VHD en Present werken regelmatig samen. Bij een grote klus bekijken we samen of een hulpvrager geholpen kan worden door een groep vrijwilligers van Present en voor de kleinere vervolgklusjes door een klusmaatje van de VHD.
In het najaar van 2016 kreeg de VHD een uitnodiging voor hun jubileumbijeenkomst en wij wilden onze collega organisatie verrassen met een origineel en toepasselijk cadeau: een klusdag met ons VHD-team in onze vrije tijd.

Zaterdag 13 mei jl. was het zover. Om 9.00 uur stonden we met tien collega’s bepakt en bezakt met gereedschap in ons oude kloffie voor de deur van de aan ons toegewezen hulpvraagster. Er was een draaiboek, we wisten ongeveer wat we moesten gaan doen en toch waren we erg benieuwd naar hoe de dag zou lopen. Zo zullen onze vrijwilligers zich waarschijnlijk ook voelen voordat ze naar een hulpvrager gaan. Je weet wel een beetje hoe het zal zijn maar hoe het in de praktijk gaat lopen is natuurlijk maar afwachten.

De hulpvraagster was gespannen, heel dapper en klaar om ons te ontvangen. Er stond een tafel vol koffie, thee, lekkere koeken en cakejes voor ons klaar. De hulpvraagster had al veel voorbereidingen zelf gedaan zoals de muren vrijgemaakt die geschilderd moesten gaan worden, verf en materialen gekocht en spullen klaargezet die naar de stort en naar de kringloop moesten.

Nadat de taken verdeeld waren gingen we op volle kracht aan de slag. De hulpvraagster ging met twee stoere vrouwelijke collega’s de aanhanger inladen met spullen die naar de stort moesten.
Twee andere collega’s vertrokken met een volle auto naar de kringloop en in huis hoorde je al snel de rollende verfrollers over de muren gaan en galmde de muziek door de flat. Wat een gezelligheid!
We kwamen erachter dat we goed opschoten waardoor we er best nog wat klusjes bij konden doen. Zo werden de ramen nog gewassen, lamellen verwijderd, raamplakplastic aangebracht en de badkamer geschilderd. Aan het eind van de klusdag hebben we samen met de hulpvraagster haar huis opnieuw sfeervol ingericht.

Erg leuk was, dat we allemaal met onze mogelijkheden en beperkingen en ieder op zijn eigen manier een zeer waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren aan het welzijn van een hulpvraagster. Het was voor ons als team erg leuk om eens op een andere manier met collega’s aan de slag te gaan.
Wat ons betreft is dit voor herhaling vatbaar!