NetwerkMaatje

Help mensen sociale contacten vinden

Door allerlei omstandigheden kunnen mensen geïsoleerd raken en zich erg eenzaam voelen. Als NetwerkMaatje kun je hier iets aan doen. Je coacht mensen bij het opbouwen, vergroten of versterken van hun sociale netwerk. In een jaar tijd help jij zo om hun situatie te verbeteren.

Wat doet de VHD Eindhoven voor NetwerkMaatjes?

Natuurlijk sturen wij je niet zomaar naar een hulpvrager. Je krijgt van ons een goede training om NetwerkMaatje te worden. Een professionele coördinator van de VHD ondersteunt je en is tijdens het hele proces beschikbaar om op terug te vallen. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema)bijeenkomsten.

Als NetwerkMaatje

  • heb je coachende vaardigheden;
  • ben je oplossingsgericht en kun je goed organiseren;
  • ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
  • kun je mensen activeren en motiveren;
  • ben je een jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Wie help je weer op weg?

Je helpt inwoners van Eindhoven die hun sociale netwerk willen versterken bij het herstellen van oude contacten of bij het aangaan van nieuwe vriendschappen. Door allerlei omstandigheden zijn zij het contact met hun naaste omgeving kwijtgeraakt. Jij helpt ze uit hun eenzame situatie.
Ook ‘nieuwkomers’ in Eindhoven willen soms graag een sociaal netwerk opbouwen in hun directe omgeving. Een NetwerkMaatje kan dan een mooi steuntje in de rug geven.

Kom ik in aanmerking voor een NetwerkMaatje?

Wil jij je graag inzetten om het contact met je vrienden en familieleden te herstellen, of wil je graag nieuwe contacten leggen? Kun je leren en reflecteren? Ben jij sociaal vaardig en woon je in Eindhoven? Dan kun je contact opnemen met de VHD Eindhoven en bekijken we samen of een NetwerkMaatje iets voor jou kan betekenen.

Contact

Wil je NetwerkMaatje worden? Zoek je een NetwerkMaatje? Of heb je andere vragen of opmerkingen over ‘NetwerkMaatje’?  Neem dan contact op met Judith van de Ven 040-851 56 06.

Vacatures

Klik hier voor de meest recente vacatures van alle